gebouw afgewerkt met hout

Onze missie?
‘Taking green and safety to a higher level’

Als expert in groendaken, daktuinen, zoemdaken en alle veiligheidsmaatregelen die bij het aanleggen daarvan komen kijken, legt IBIC vandaag mee de leefbare steden van morgen aan. Steden die hun ruimte efficiënt gebruiken door wonen, werken, parkeren en vrijetijdsbesteding op een duurzame manier te combineren. Ga je met ons in zee? Wij zijn jouw totaalpartner voor een totale groenbeleving op een hoger niveau. Volg even mee! 

intensief groendak

Groendaken en daktuinen voor een groene toekomst

Onze liefde voor groendaken en daktuinen is groot. Ze zijn niet alleen een streling voor het oog, maar dragen ook bij aan een groene omgeving en bieden heel wat voordelen. Zo garanderen ze op tal van manieren een betere toekomst voor mens en milieu

  • Meer groen in de stad
  • Boost voor biodiversiteit
  • Natuurlijke waterbuffer 
  • Extra (groene) leefruimte of parkeerplek
abeille sur une fleur

Zoemdaken als oase voor insecten

Biodiversiteit is voor ons geen hol begrip. We werken volop aan een innovatief, groen concept om wilde bestuivers en andere insecten te lokken op groendaken: onze zoemdaken. Samen met Natuurpunt, PXL Hogeschool en KU Leuven en met de steun van VLAIO installeerden we al verschillende testdaken om wetenschappelijk onderzoek te kunnen voeren. Volg ons de komende jaren in de zoektocht naar de ideale zadenmix om groendaken om te toveren tot een oase voor insecten!

extensief groendak met planten in bloei

Groenbeleving als totaalconcept

Je kunt je groendak, daktuin of zoemtuin door verschillende partijen tot stand laten komen of … voor het ontwerp, de uitvoering, de valbeveiliging én het onderhoud van je tuin nadien, gewoon bij IBIC aankloppen! Dat onze experten van bij het begin met je (tuin)architect en aannemers meedenken en nadien ook de klus klaren, is zeker geen overbodige luxe. Zo kunnen ze meer doen voor hetzelfde budget en een esthetisch topresultaat neerzetten. Met onze twintig jaar ervaring behoeden we hen ook voor technische valkuilen.

Ons totaalconcept komt voor de meeste klanten niet alleen goedkoper uit, maar biedt ook bijzondere garanties. Uiteraard kun je onze diensten ook afzonderlijk afnemen. 

leeflijnen

Valbeveiliging voor hellende en platte daken

Bij het aanleggen van een groendak, daktuin of zoemdak en andere werken op hoogte is een degelijke valbeveiliging cruciaal, want zelfs de kleinste ingreep houdt grote risico’s in. IBIC heeft een uitgebreid aanbod van kwalitatieve en innovatieve valbeveiligingssystemen, geschikt voor haast elk type constructie of dakbedekking. Onze valbeveiliging houdt rekening met jouw budget en de unieke vereisten van je project, voldoet aan de actuele regelgeving en is in orde met alle keuringen.

 

beplanting in bloei aan kantoorgebouw

Unieke combinatie van garanties 

Als je kiest voor het totaalconcept van IBIC, dan worden alle garanties ook meteen handig gebundeld. Of het nu gaat om het ontwerp, de uitvoering of het onderhoud van je groendak, daktuin of zoemdak, je hoeft maar één aanspreekpunt te contacteren. 

Ook leuk om te weten: naast de standaard tienjarige aannemersgarantie geniet je ook een bijzondere garantie op de waterdichting (producten en plaatsing), die afkomstig is van onze moederonderneming SOPREMA.