groendak en valbeveiliging

Onze oplossingen in
groendaken & valbeveiliging

Met meer dan twintig jaar ervaring in groendaken heeft IBIC heel wat geslaagde projecten achter de rug. Hieronder lees je alles over onze verschillende specialisaties: intensieve -, semi-intensieve -, extensieve groendaken en verharding op daken. Daarnaast mogen we onszelf ook veiligheidsexpert op daken noemen. Ook valbeveiliging behoort namelijk tot onze oplossingen. Uiteraard vallen groendaken mét valbeveiliging ook prima te combineren. Zo kun je voortaan bij één partij terecht voor een totaaloplossing. Onze ontwerp-, realisatie- en onderhoudsteams ontzorgen je van a tot z. 

intensief groendak

Groendaken

Intensieve groendaken

Droom je van een volwaardige daktuin? Dan is een intensief groendak de perfecte oplossing om extra leefruimte te creëren én te genieten van de natuur.  Als het dak genoeg draagkracht heeft, behoren zelfs een moestuin of bos tot de mogelijkheden. Vanzelfsprekend vraagt dit type dak evenveel onderhoud als een klassieke tuin. 

Semi-intensieve groendaken

Semi-intensieve groendaken houden het midden tussen het intensieve en extensieve type. Je krijgt dus het uitzicht van een echte tuin, maar hoeft minder met onderhoud bezig te zijn. Uiteindelijk kies je zelf hoeveel aandacht je je dak wil geven, afhankelijk van de beplanting die je selecteert.

Extensieve groendaken

Een extensief groendak kies je vooral omwille van het uitzicht. De grassen, sedums en vetkruiden ogen prachtig, maar zijn minder geschikt om te belopen. Je keuze in beplanting is dan wel een stuk beperkter, maar dit type dak vraagt erg weinig onderhoud.  

Verharding op het dak

Nood aan extra ruimte? Dan kun je verharding op het dak van een ondergrondse constructie aanbrengen. Dat geeft je de mogelijkheid om een terras, plein, pad of zelfs een rijweg te creëren met groenelementen. Ook op intensieve groendaken is een verharding mogelijk.

Onze oplossingen

Veiligheid op het dak

Valbeveiliging

Werken op het dak? Dan staat veiligheid altijd voorop! Ook bij IBIC is dat onze grootste prioriteit. Daarom specialiseren we ons in kwalitatieve, innovatieve én ‘dak-vriendelijke’ valbeveiligingssystemen, voor hellende en platte daken. Uiteraard zijn al onze oplossingen getest en gecertificeerd volgens de huidige normen.

Totaaloplossingen

Ontwerp

Of je nu nood hebt aan een uitgebreid plan voor je groendak, valbeveiliging op het dak of een controle van de bestaande plannen: ons ontwerpteam ontzorgt je volledig. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de opbouw van het groendak of bij de installatie van de valbeveiliging. Alles wordt tot in de puntjes voorbereid binnen het budget!

Realisatie

Ook bij de realisatie van je groendak of valbeveiliging op het dak kun je op beide oren slapen. Onze experts nemen deel aan de eerste werfvergadering, briefen de plaatsers bij de opstart van de werken en beantwoorden al je vragen. Zelfs na afloop kun je nog bij hen terecht en gaan ze aan de slag met jouw feedback. 

Onderhoud

Intensieve groendaken vragen een regelmatig onderhoud, en ook extensieve groendaken zijn niet onderhoudsvrij. Daarom leggen we ons ook toe op het periodieke onderhoud van al onze projecten en die van concullega’s. Daarbij houden we ons altijd aan de richtlijnen van het WTCB. 

groendaken woonproject dac'art

Dac’art, Izegem

Voormalig veevoederbedrijf wordt woonproject met groendaken

Lees meer
bomen op dak van De Nieuwe Dokken Gent

De Nieuwe Dokken, Gent

IBIC helpt de Nieuwe Dokken in Gent transformeren tot groen stadsdeel met intensieve daktuinen en extensieve groendaken

Lees meer
extensief groendak

Dierentuin

Mooie extensieve groendaken voor een Waalse dierentuin.

Lees meer
Onze oplossingen

Eurofood

Lees meer
extensief groendak met sedum yvoir mont godinne ziekenhuis

Kliniek van Mont Godinne

Lees meer