onderhoud groendak

Onderhoud van groendaken

Naast het ontwerpen en realiseren van groendaken specialiseren we ons ook in het onderhoud van deze bijzondere projecten. Sterker nog: bij IBIC hebben we een gespecialiseerd team dat zich uitsluitend toelegt op het periodieke onderhoud van onze projecten en die van concullega’s. 

onderhoud groendak

Halfjaarlijks onderhoud van extensieve groendaken

Volgens de richtlijnen van het WTCB moeten extensieve groendaken tweemaal per jaar gecontroleerd en onderhouden worden. Daarom onderhouden we dit soort groendaken doorgaans in de maanden april-mei en september-oktober. We vinden het belangrijk om alle projecten die door ons worden uitgevoerd ook na de oplevering te blijven volgen. Maar ook voor groendaken die niet door ons zijn geplaatst, kun je op ons onderhoudsteam rekenen.  

Regelmatiger bij intensieve groendaken

De naam verklapt het al: intensieve groendaken zijn een stuk intensiever in onderhoud en vragen dan ook wat meer aandacht. Daarom zorgen wij voor een maandelijkse inspectie van het dak. We dienen meststoffen toe, verwijderen ongewenste beplanting en controleren de afvoeren. Daarnaast maken we de grindstroken plantvrij om de brandveiligheid van het dak te waarborgen.

Garantie op de beplanting

Als je je groendak volgens de voorschriften onderhoudt of laat onderhouden, dan heb je recht op tien jaar garantie bij IBIC. Ook de beplanting is – mits ze genoeg water krijgt – in deze garantie opgenomen. Een reden te meer om op tijd en stond een onderhoudsbeurt van je groendak in te lassen! 

Al eens gedacht om het volledig traject: ontwerp, uitvoering én onderhoud bij één partij onder één garantie neer te leggen? Zoek niet verder, je bent hier op het juiste adres. Ontdek ons totaalconcept hier.