semi intensief groendak met siergrassen

Semi-intensief groendak

Wat is een semi-intensief groendak?

Een semi-intensief groendak combineert het beste van beide werelden. Dit soort daktuin ziet eruit als een intensief groendak, maar vereist slechts het onderhoud van een extensief groendak.

semi-intensief groendak

Beplanting op een semi-intensief groendak

Op een semi-intensief groendak kun je veel verschillende soorten planten kwijt, maar geen bomen of hoge struiken. Zeker wel geschikt voor een semi-intensief groendak zijn siergrassen, bodembedekkers en kruidenplanten. Een weidebloemenmix is ook een optie, maar bloeit niet het hele jaar door.

Hoe vaak onderhouden?

Het onderhoud van een semi-intensief groendak hangt af van de beplanting die je gekozen hebt. Grassen moet je alleszins minstens een keer per jaar snoeien en ook ongewenste beplanting moet je minstens jaarlijks verwijderen. Een weidebloemenmix vraagt wat meer onderhoud.

semi-intensief groendak met grassen

Opbouw: een semi-intensief groendak aanleggen

Een semi-intensief groendak aanleggen gebeurt altijd op een licht hellend of plat dak, met een opbouw van 13 tot 20 cm (180 tot 300 kg/m²).

Hoeveel kost dit type groendak?

De prijs van een semi-intensief groendak hangt af van project tot project. In elk geval is dit type goedkoper dan intensieve groendaken, onder meer omdat de opbouw minder dik is.
Meer weten? Vraag het aan een expert!

Onze experten beantwoorden met plezier al je vragen over sem-intensieve groendaken. We bezorgen je ook graag een vrijblijvende offerte op maat. Neem dus gerust contact op!