valbeveiliging dak

Valbeveiliging voor hellende en platte daken

IBIC Safety is gespecialiseerd in valbeveiliging voor platte en hellende daken. Kortom: we verzorgen alle werkzaamheden op hoogte, because we take green & safety to a higher level. Dankzij ons uitgebreid gamma aan kwalitatieve valbeveiligingssystemen kunnen we voor haast alle situaties een gepaste oplossing bieden. Onze eigen techniekers plaatsen elk systeem volgens de regels van de kunst en werken alles volledig waterdicht af met onze eigen, kwalitatieve producten. 

De specifieke eigenschappen en voordelen van elk van onze valbeveiligingssystemen ontdek je hieronder.

 

 

Werkzaamheden op daken vragen om een degelijke (persoonlijke of collectieve) valbeveiliging, want bij werken op hoogte houdt zelfs de kleinste ingreep een groot risico in. Ook IBIC weet dat het gevaar vaak in een klein hoekje schuilt en doet er alles aan om ongevallen op hoogte te voorkomen. Wij ontwerpen, plaatsen en onderhouden jouw groendak of daktuin niet alleen, maar bieden ook de nodige beveiliging voor alle soorten werkzaamheden op hoogte.

Valbeveiliging

Valbeveiliging volgens de norm

IBIC Safety beschikt over een uitgebreid aanbod van kwalitatieve, innovatieve én ‘dak-vriendelijke’ valbeveiligingssystemen. Voor haast elk dak, ongeacht het type constructie of het type dakbedekking, kunnen wij een geschikte oplossing voorstellen. Onze valbeveiliging houdt rekening met jouw budget, voldoet aan de actuele regelgeving, is getest en gecertificeerd volgens de geldende normen, en wordt meteen na plaatsing en vervolgens ook jaarlijks gekeurd.

Wanneer is valbeveiliging verplicht?

De wetgeving bepaalt dat valbeveiligingsmaatregelen verplicht zijn bij werkzaamheden waarbij een valgevaar van twee meter hoogte bestaat. Het maakt niet uit of het om een hellend of een plat dak gaat.

Jaarlijkse keuring

IBIC Safety neemt ook deze zorg van jou over: wij herinneren je wanneer de uiterste herkeuringsdatum van je valbeveiligingssysteem nadert en laten met jouw akkoord een nieuwe keuring tijdig uitvoeren.

Onderhoud of herstel na incident

Je kunt op ons rekenen om schade aan een eerder geplaatst valbeveiligingssysteem te herstellen, zodat het systeem snel opnieuw operationeel wordt.