Zilt Residences

Zilt Residences

Vastgoedmakelaar en projectontwikkelaar RealHouses startte het nieuwbouwproject “Zilt Residences” in St-Idesbald (De Panne) met een duidelijk doel voor ogen “De zee is je tuin”. Het Zilt verzoent rust, hoge levenskwaliteit en de beste gastronomie met het natuurlijke en pure karakter van de Belgische westkust. De Brusselse architect Marc Corbiau ging samen met Allaert & Lanssens bvba met deze missie uitvoerig aan de slag. Hij creëerde vervolgens een exclusief pand met heldere lijnen, uitgepuurde volumes en slimme details. Corbiau gebruikte zijn typische kennis en kunde om een uniek concept op deze toplocatie neer te zetten.

Duinen lopen door in intensieve daktuin

De perfecte balans tussen de residentie en de omgeving vormde de rode draad doorheen het ganse project. Daarom koos de opdrachtgever de ervaren groendakpartner IBIC uit Aartselaar voor de plaatsing van de daktuin. Na grondige analyse en studie, volgde de realisatie van een intensieve daktuin van 3110 m2 bovenop een ondergrondse parking. De daktuin werd afgewerkt met vers zeezand en duinengrassen, voor een perfecte synergie met het omliggende duinenlandschap. Het luxe appartementsgebouw rijst als het ware uit de duinen. De naadloze integratie van de daktuin zorgt dat het nieuwe appartementencomplex mooi opgaat in zijn omgeving.

Gedurfde setting

De creatie van een berijdbare brandweerweg doorheen de daktuin vormde de grootste uitdaging binnen dit project. De weg werd aangelegd bovenop een uitvulling van max. 2,5 meter hoog. Voor deze uitvulling boven de ondergrondse parkeergarage was onder meer 2200 ton lava en 6300 m³ duinenzand nodig. De lava werd per laag van 15 cm aangetrild voor de stabiliteit van de ondergrond. IBIC verzorgde eveneens de fundering en drainage onder de brandweg. Daarna volgde de afwerking van de brandweg met honinggraad structuur uit beton opgevuld met zand. IBIC leverde zowel een praktisch als esthetisch eindresultaat op.